Автокрановете са транспортни машини, чиято основна цел е товароразтоварителни дейности на съоражения, машини, контейери, фургони и др. Видовете са още по-различни, спрямо дейността която е предвидена да извършва машината. В повечето случаи, автокрановете са познати и като мобилни кранове – кабелно-контролиран или хидравличен кран, издигнат върху камион или друга тежкотоварна кола с гумени колела или вериги. Проектирани са така, че без никакви допълнително сглобяване да извършват товаро-разтоварни дейноси, за разлика от стандартните кранове, при които се прави такова.

Съществуват и автокранове за по-груб и неравен терен. Телескопите са монтирани върху трактороподобни возила, чиито гуми са проектирани за операции върху по-тежки терени.

В бизнеса, автокран услугите са често използвани от фирми, които извършват товаро-разтоварна дейност на контейнери, машини или подобни трудноподвижни обекти. Строителните компании са едни от най-честите ползватели на автокранове, като по-големите разполагат с налични, а по-малките използват услугите на специални паркове за автокранове.

Освен строителните компании, други чести ползватели на автокранове под наем са:

  • хотели
  • морски и речни пристанища
  • газопреносими мрежи
  • електропреносими мрежи
  • фирми за климатизация и отопление – монтаж на външните тела на климатиците при високи сгради
  • мобилни оператори, при монтаж и изграждане на антенни съоражения

При всички положения, за различните видове дейности ще се използват най-различни автокранове, т.к. всеки си има определени: товароподемност, транспорт на товари, дължина на стрелата; допълнително удължение на стрелата (телескопична стрела); наличие на вила за палети и др.

Категории: Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *